• HOME
 • MODELLEN
 • ACCESSOIRES
 • NIEUWS
 • CONTACT
 • De Duyfken

  In 1605 werd op initiatief van de VOC door Jan Willemsz Verschoor een expeditie opgezet ‘tot het ontdecken van het groot land van Nova-Guinea en andere Oost- en Suyderlanden’. Daartoe werd het kleine jacht ‘Duyfken’ uitgerust. Dit jacht, ook wel een pinas genoemd, had al een langere staat van dienst en was uitermate geschikt gebleken voor verkenningswerk, door haar geringe diepgang en goede wendbaarheid. Onder schipper Willem Jansz en opperkoopman Jan Lodewijksz. Van Rosingeyn vertrok de ‘Duyfken’ vanaf de rede van Bantam en in het daarop volgende jaar, 1606, deed het schip diverse landingen op de kust van het Zuidland om uiteindelijk op ca. 13 graden en 45 minuten zuiderbreedte wegens gebrek aan drinkwater om te keren en terug naar Banda te varen. Het punt van omkeren noemde Jansz. ‘Keerweer’ en het heet nu nog steeds Cape Keerweer. Deze eerste kennismaking met het nieuwe land was vanwege schermutselingen met de inheemse bevolking niet bemoedigend, maar het was wel het eerste Europese contact met een eeuwenoud land en haar oorspronkelijke bewoners. In 1606 werd door de bemanning van het kleine schip Duyfken Australië als Nova Hollandia voor het eerst daadwerkelijk op de kaart gezet.

  Het model is gemaakt in schaal 1 op 50 en bestaat uit lasergesneden spanten, walnoot beplanking en diverse lasergesneden toebehoren. Bouwbeschrijving op basis van foto's, tuigagebeschrijving op basis van foto's en tekening. Het model is inclusief (zelfmaak) zeilenset. Op het dek zijn vier zichtbare kanons geplaatst. In de romp zijn naast deze vier kanonspoorten ook vier dichte poorten aanwezig. Indien gewenst kunnen 4 extra kanons besteld worden om in totaal 8 stuks te plaatsen. Kosten hiervoor € 24,00 incl. verzenden.
  Bestellen kan via kolderstok@gmail.com.

  Model: € 209,-

  Extra kanonset: € 20,-

  Bijboot: € 12,50

  BESTELLEN


  Verpakkings- en verzendkosten zijn afhankelijk van uw bestelling en worden aangegeven zodra u op bestellen klikt. Levering buiten Nederland? Verzendkosten in overleg.  Afmetingen

  Model
  Lengte ca. 65 cm
  (incl. boegspriet)
  Breedte ca. 25 cm
  Hoogte ca. 55 cm
  Bewapening 4 kanons
  (vier dichte kanonspoorten)
  batavia model kit zijaanzicht
  batavia model kit achteraanzicht
  batavia model kit vooraanzicht
  batavia model kit doos