• HOME
 • MODELLEN
 • ACCESSOIRES
 • NIEUWS
 • CONTACT
 • Nieuws en weetjes

  Oktober 2019 -
  Begin december zal het nieuwste model in de Kolderstok serie beschikbaar komen:
  Het expeditieschip van Willem Barentsz

  Momenteel wordt de bouwbeschrijving afgerond (Nederlands, Engels en Duits) en worden de tekeningen gemaakt. Stuur een mail aan kolderstok@gmail.com en we houden u op de hoogte van verdere ontwikkeling en de prijs zodra deze bekend is.

  September 2019 -
  Nu ook verkrijgbaar: Snijmat in A3 formaat - zie accessoires-pagina. Omdat verzenden als brievenbuspakket niet altijd goed verloopt vanwege pakketafmetingen zijn de verzendkosten voor alle pakketten gelijk getrokken. Indien een pakket gemakkelijk als brievenbuspakket verzonden kan worden zal het verschil verrekend worden.

  September 2019 -
  Nieuw bij de accessoires: Klein hobbyzaagje met twee zaagjes van ca. 4 cm lengte. Voor de zeer kleine zaagklusjes aan uw model.
  Zie de accessoires-pagina voor meer informatie.

  Augustus 2019 -
  Nieuw bij de accessoires: een klein formaat Japanse zaag. Omdat deze zagen gebaseerd zijn op een trekkende zaagbeweging kan het zaagblad dun en flexibel zijn. Deze zaag is zeer geschikt voor nauwkeurig en fijn zaagwerk.
  Zie de accessoires-pagina voor meer informatie.

  juni 2019 -
  Het afgebouwde model van de Duyfken wat eind vorig jaar aangeboden werd (zie november 2018 hieronder) heeft inmiddels een nieuwe eigenaar gekregen. Het heeft nu een mooie plek in Dokkum gekregen.
  Ook interesse om uw afgebouwde model te verkopen? Stuur ons een bericht - we kijken graag of we iets voor u kunnen doen.

  Mei 2019 -
  De volgende accessoires zijn aan het leveringsprogramma toegevoegd:
  * Beits in diverse kleuren eik en walnoot. Deze beits is op white spirit basis en hecht zeer goed op alle houtsoorten
  * Danish oil (tung olie). Voor een matte, authentieke afwerking.
  * Authentieke blokken in verschillende afmetingen. Zoals ze er in het "echt" uitzagen.
  * zeildoek in een standaard ongebleekt katoen van 0,3 mm dikte
  * Zeildoek uit perkal katoen, 0,2 mm dik fijngeweven katoen.

  Januari 2019 -
  Na een uitgebreide controle is de Zeven Provinciën weer leverbaar. Afgelopen maanden is de bouwbeschrijving herschreven en aangevuld met foto's van bouwer Hans G. Daarnaast zijn enkele kleine afwijkingen in de lasergesneden delen gecorrigeerd.
  De Zeven Provinciën kan nu in twee uitvoeringen geleverd worden, namelijk met walnoot beplanking en met eiken beplanking. Zie onder "modellen" de actuele prijsinformatie.

  November 2018 -
  Helaas ontkomt ook Kolderstok niet aan prijsverhogingen die doorgevoerd worden. Vanaf 25 november 2018 gaan de modellen iets in prijs omhoog en gelden de volgende prijzen:
  - Duyfken € 209,- inclusief btw.
  - Batavia € 405,- inclusief btw.
  - De Zeven Provinciën is tijdelijk niet leverbaar - prijs wordt hier opnieuw vastgesteld.

  Tevens is de prijs van het nieuwe model - Het Statenjacht - bekend geworden: € 209,- inclusief btw.

  November 2018 -
  Van een gerenommeerd modelbouwer kan er momenteel een afgebouwd exemplaar van de Duyfken overgenomen worden. Interesse in een Nederlands schip, volledig af? Neem contact met ons op en we brengen u graag in verbinding met de bouwer.

  Oktober 2018 -
  Nu ook verkrijgbaar: Patina zwart, vloeistof voor het snel bruineren van messing. Deze chemische vloeistof werkt snel en effectief in op messing onderdelen en geeft dit een diep en doorleeft uiterlijk, zonder het materiaal aan te tasten. Aanbrengen met een kwastje of simpel onderdompelen, even laten inwerken en afspoelen/schoonwrijven. Eventueel deze behandeling herhalen als de eerste keer niet direct goed effect heeft. Verkrijgbaar in een flesje van 100 ml, goed voor heel veel bouwdozen. Zie de accessoire-pagina.

  Oktober 2018 -
  Het pakket van de Zeven Provinciën zal na een succesvolle start op een aantal punten bijgewerkt worden. Dit betekent dat het model de komende weken moeilijk leverbaar is. Indien u interesse hebt graag een bericht sturen, zodat we een passende oplossing kunnen vinden. Uiteraard verontschuldigen we ons voor dit ongemak.

  September 2018 -
  Na een mooie zomer met relatief weinig bouwnieuws kunnen we nu melden dat het nieuwe model van Kolderstok - het 17e eeuws Statenjacht - haar voltooiing nadert. Het model wordt binnenkort professioneel gefotografeerd nadat de laatste puntjes op de i gezet zijn. Daarna het uitwerken van de tekeningen en de bouwbeschrijving, en de doos en haar inhoud samenstellen. Prijs is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk iets onder € 250,- incl. btw worden. We verwachten eind november te kunnen gaan leveren. Indien u geïnteresseerd bent kunt u via kolderstok@gmail.com dit aangeven.


  Mei 2018 -
  In het kader van de nieuwe wetgeving op privacy is vanaf iedere pagina op de Kolderstok website de Privacy verklaring te downloaden. Ook onderaan deze pagina staat de link naar deze verklaring.

  Februari 2018 -
  Vanaf maart zal er ook een bijboot beschikbaar zijn voor bij de verschillende Kolderstok modellen. Dit model is ca. 12 cm groot, en iets minder dan 4 cm breed. In schaal 1 op 72 komt dit overeen met een kleine 9 meter lengte, en in schaal 1 op 50 ca. 6 meter.
  Bij interesse graag een email aan kolderstok@gmail.com, wij nemen dan zo snel mogelijk contact op. Kosten zullen u alleszins meevallen!


  December 2017 -
  De eerste dozen van De Zeven Provinciën zijn uitgeleverd! In de dagen na kerst zullen de voorintekenaren ook hun bestelde exemplaar ontvangen.
  De eerste serie van dozen is inmiddels uitverkocht, we verwachten een tweede serie half januari 2018 beschikbaar te hebben.
  Wilt u bestellen, neem dan contact met ons op via kolderstok@gmail.com of via het nieuwe nummer waaronder we te bereiken zijn:+31 (0)6 23009355

  Oktober 2017 -
  UPDATE: Alle dozen bevatten nu de juiste tekening.
  Tot onze spijt hebben we een afwijking in de tekening en het werkelijke model van de Duyfken ontdekt. Het werkelijke model is iets langer dan dat het zijaanzicht op tekening 01 in de doos aangeeft. Deze maatafwijking is inmiddels hersteld.
  Wanneer de maatstrepen op de dekken voor de plaats van de spanten aangehouden wordt heeft de afwijking in de tekening geen consequenties voor het model.
  Mocht u er onverhoopt toch niet mee uitkomen, neem dan contact met ons op.
  Het nieuwe nummer waaronder we te bereiken zijn is +31 (0)6 23009355

  Sept 2017 -
  Let op: met ingang van 1 september 2017 is ons telefoonnummer gewijzigd.
  Het nieuwe nummer waaronder we te bereiken zijn is +31 (0) 623009355

  Juli 2017 -
  De webpagina betreffende De Zeven Provinciën staat inmiddels ook online.
  Wilt u alvast reserveren? Stuur ons dan een email!

  Juni 2017 -
  Nieuwste Kolderstok ontwikkeling: De Zeven Provinciën!
  Zoals al geschreven: de ontwikkeling van het nieuwste model van Kolderstok is momenteel in volle gang. Dit wordt De Zeven Provinciën - het vlaggeschip van Michiel de Ruyter
  Het model wordt in schaal 1:72 gebouwd en zal volledig voorzien zijn van geschut. Afmetingen zullen rond de 1 meter lang en 1 meter hoog worden. Moeilijkheidsgraad 4 op een schaal van 4. Het basismodel is volledig getuigd, echter zonder zeilen. Zeilenset zal als apart set bijgekocht kunnen worden. Verder overwegen we nog het notenhouten lattenpakket voor de romp als alternatief ook in eiken aan te bieden.

  Voorzichtige verwachting is dat het model eind 2017 beschikbaar komt.

  Maart 2017 - De ontwikkeling van het nieuwste model van Kolderstok is momenteel in volle gang. We houden nu nog even geheim welk schip dit wordt, maar we nodigen u graag uit om op 7 mei aanstaande naar de Modelbouwdag op de scheepswerf van de "Delft" in Rotterdam te komen en de voortgang van het nieuwe model te komen bekijken.
  Scheepswerf / Museum De Delft, Schiehaven 15 3024 EC Rotterdam www.dedelft.nl

  Dec 2016 - De laatste twee tekeningen voor de Batavia zijn nu als pdf beschikbaar. Stuur een mail aan kolderstok@gmail.com en u krijgt de pdf-bestanden per mail toegestuurd.

  Nov 2016 - Het heeft even geduurd, maar nu is ook een luxe eikenhouten standaard voor de Batavia beschikbaar.
  Danny M. schrijft hierover: "Het is verbazingwekkend hoe veel meer indruk het model maakt als hij in deze luxe standaard staat, alles wordt gewoon nog een stuk netter en professioneler"
  Zie het tabblad accessoires voor foto's en bestellen.

  Sept 2016 - De bouwdoos van de Duyfken is inmiddels aan een aantal modelbouwzaken uitgeleverd of wordt komende tijd uitgeleverd. U kunt de Kolderstok modellen afnemen via:
  - Sjaaks Hobbyshop Leiden
  - Verspaget Modelbouw Eindhoven
  - Modelbouw Dordrecht
  - Modelbouw Krikke Groningen
  - Bataviawerf Lelystad
  - Historische Modelbouw Den Helder
  - G.K.Modellbau Hötte - Kirchlengern, Duitsland

  En uiteraard via onze website!

  Juli 2016 - De eerste foto's van het nieuwe model - De Duyfken - zijn gemaakt en staan op de website!

  Juni 2016 - De doos van de Batavia is - uiteraard - via de Bataviawerf in Lelystad verkrijgbaar, maar ook via meerdere modelbouwzaken te koop. Raadpleeg uw lokale modelbouwzaak en vraag naar de Batavia!

  Mei 2016 - De Batavia bouwdoos zal in de loop van dit jaar op een aantal punten vernieuwd worden. Met name de ornamenten op de spiegel zullen daarbij een upgrade krijgen.

  Mei 2016 - Modelbouwer Tony de V. uit Cape Town Zuid Afrika heeft het model van de Batavia getransformeerd naar een zusterschip uit ongeveer dezelfde periode - De "Utrecht"

  De Utrecht was één van de schepen die mee vocht in de "Siege of Galle" in 1640 en het getoonde model kan zeker zoals de originele Utrecht van 1631 zijn. De ornamenten op de spiegel zijn speciale handgemaakte elementen - gemodelleerd naar het stadswapen van Utrecht.


  Dit is een speciale service die Kolderstok biedt - handgemaakte spiegelornamenten naar foto's, oude schilderijen of andere bronnen - voor een eigen en uniek schip.
  Neem contact met ons op voor details!

  Januari 2016 - Update: Het lasergegraveerd naamplaatje voor de Batavia is helaas uitverkocht!

  Te bestellen via kolderstok@gmail.com 1 exemplaar € 12,95 incl. verzenden - 2 exemplaren € 19,95 incl. verzenden.

  November 2015 - Vanaf nu is ook het zeilenset voor de Batavia verkrijgbaar. Deze set is een zelfmaakset en bestaat uit zeildoek, tekening met afmetingen, touw en blokken voor omranding en tuigage en instructies voor het maken en plaatsen van de zeilen. Kosten voor dit pakket € 35,-, verkrijgbaar via uw lokale modelbouwwinkel of via deze website.

  Deze website is bedoeld als open en gebruikersvriendelijke manier om kennis te maken met ons werk. We streven ernaar om regelmatig actuele informatie te geven, dit over ontwikkelingen bij de reeds leverbare modellen, maar ook aangaande voortgang in de nieuw te ontwikkelen modellen.